Online afhængighed

Online afhængighed

Samfundet i dag har udviklet sig fra at være et traditionelt samfund til at være det, som sociolog Manuel Castells kalder for et netværks samfund. Ifølge ham er det nødvendigt at anskaffe den nye trådløse teknologi, hvis man vil være en del af samfundet. Mange mennesker har dog også i dag, anskaffet sig en mobil eller computer og mange mennesker bruger også teknologien flittigt i hverdagen, men for nogle har deres forbrug taget overhånd.

Online afhængighed kan defineres, som et overdrevent tidsforbrug på nettet. For eksempel at surfe på nettet, spille online computer spil, chatte med andre mennesker eller være på de sociale medier. Online afhængighed er først blevet en reel ting i dette årti, i takt med at teknologien er blevet udviklet. Ifølge en statistik lavet af Statistikbanken havde knap 65% af alle familier i Danmark en Computer i 2001. I 2014 havde 86% danskere en computer.

Hvis vi så kigger på, hvor mange danskere der ejer en mobil, er antallet steget voldsomt i det 21 århundrede. I 2001 ejede 66% en mobil og i 2014 ejede 98% en mobil. Vi danskere bliver altså med tidens løb mere og mere til et online samfund, bygget op omkring teknologien. Teknologi er vel også god på mange punkter, men kan vi mennesker få for meget teknologi, til at kunne kontrollere vores forbrug?

POLFOTO_45527942

Det er det jeg vil ind på i denne blog, altså om vi mennesker kan blive så afhængige af alt den teknologi, at det kan være skadeligt. Hvorfor bliver vi egentligt afhængige af vores mobil eller computer og hvordan ved man, om man er afhængig?

 

 

 

1

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Online afhængighed